מה זה קנדידה
קנדידה היא פטרייה הקיימת בגוף באופן טבעי, כחלק מהפלורה הטבעית. הפלורה הטבעית היא רובד המורכב ברובו מחיידקים, אך גם מטפילים ופטריות. הפלורה הטבעית קיימת בריריות השונות בגוף- במערכות העיכול, השתן עור ורבייה. תפקידה הוא חיסוני בעיקר, יש לה תפקיד חשוב בהתמודדות עם תהליכים אוטו-אימוניים ודלקתיים והיא שומרת על הגוף מאוזן ובריא. כלומר הדבר הראשון שחשוב להבין בקשר לקנדידה הוא שהיא עצמה אינה בעיה, כל עוד היא קיימת בגוף בכמות תקינה. אך כאשר הקנדידה מתחילה לשגשג בגוף יתר על המידה מתחילה הבעיה.
טיפול בקנדידה
מצב כזה של שגשוג יתר יכול לקרות בגלל תזונה לקוייה, אורח חיים רוויי סטרס, נטילת תרופות הפוגעות בפלורה הטבעית- כגון אנטיביוטיקה. שגשוג היתר נקרא ממצב מסוים זיהום- יש יותר מדי קנדידה בגוף. הפגיעה יכולה להיות בעיכול, מה שיגרום לעייפות מוגברת ולבעיות עיכול שונות, בחלל הפה והוושט, או במערכת המין והשתן- יכול לגרום לגירוי, גרד בנרתיק, דלקת בדרכי השתן. הזיהום הנפוץ ביותר נקרא קנדידה אלביקנס- שפירושו קנדידה לבנה, ואכן פעמים רבות יראה הזיהום למשל ככתמים לבנים בפה או בלשון, אם הביטוי הוא בנרתיק אצל נשים יכולות להיות הפרשות לבנות. הטיפול יכלול מתן תרופות אנטי פטרייתיות וגם תכשירים חיצוניים אנטי פטרייתיים, והוא יעיל למדי אך אינו מבטיח שהזיהום לא יחזור.
רפואה סינית לטיפול בקנדידה
על פי הרפואה הסינית, קנדידה מייצגת מצב של חולשה של מערכת העיכול, בדרך כלל בתוספת לחות. לחות היא תוצר לוואי של חולשה בעיכול ותזונה לא מתאימה. בעצם הגוף לא מעבד בצורה טובה מזונות מסויימים, ומה שלא מצליח להיספג ולתרום לבנייה של דם ואנרגיה- נשאר בגוף כתוצר לוואי הנקרא לחות- הלחות נשארת בגוף ויוצרת כבדות, עייפות והחלשה נוספת של המערכת, כך שלמעשה המעגל נמשך וחוזר חלילה- החלשה, היווצרות של לחות והחלשה נוספת. כדי לטפל בקנדידה יש צורך לבצע במקביל סילוק ופינוי לחות וחיזוק של מערכת העיכול. את זה נעשה בעזרת דיקור, צמחי מרפא וכמובן תזונה מתאימה. כאשר יש גרד יכול להיות שבנוסף ללחות יש חום ואז הטיפול יהיה מעט שונה.
קנדידה ותזונה מותאמת
נהוג לומר שכדי לטפל בקנדידה יש להוריד את כל סוגי הסוכרים והפחמימות הפשוטות. מבחינת הרפואה הסינית הגישה היא דומה, כיוון שלרוב מזונות אלו מייצרים לחות בגוף. יחד עם זאת, ישנם דגנים ופחמימות שנחשבים למחזקי צ'י ומנקזי לחות על אף שהם פחמימה- הבולטים שבהם הם אורז, דוחן וגריסי פנינה. בנוסף נמליץ על הימנעות ממוצרי חלב, צריכת ירקות בצורתם הטרייה וגם המבושלת, הפחתה משמעותית של פירות והעדפה של פירות חמוצים. באופן כללי הטעם החמוץ והטעם המר יתרמו לתהליך הניקוי והניקוז, ניתן לראות זאת לדוגמה במזונות פרוביוטיים כגון ירקות מוחמצים- שתומכים בשיקום הפלורה הטבעית. אם הקנדידה החלה לאחר לקיחת אנטיביוטיקה, כדאי בנוסף לכל הנ"ל לקחת פרוביוטיקה.
רפואה סינית תל אביב
אז אם אובחנתם עם קנדידה או שאתם סובלים מכל בעיית עיכול אחרת- כגון כאבי בטן, עצירות, צרבות- אני מזמין אתכם לקבוע איתי פגישה, אפשר לעשות זאת ממש כאן באתר. אני מקבל מטופלים בקליניקה בתל אביב, וגם במקומות נוספים ברחבי הארץ, בתיאום מראש.