top of page

תזונה מקרוביוטית

​תזונה מקרוביוטית היא גישה הוליסטית לאורח חיים ולתזונה, שמקורה במזרח הרחוק. גישה זו מדגישה איזון, הרמוניה ושימוש במזון שלם ולא מעובד. היא מבוססת על העיקרון הסיני העתיק של יין ויאנג, הקובע שלכל הדברים ביקום יש שני כוחות מנוגדים אך משלימים. מחלות נתפסות כביטוי של חוסר איזון אנרגטי, כך שהמפתח למניעתן או החלמה הוא מציאת האיזון בין היין ליאנג.

עיקרון מרכזי במקרוביוטיקה הוא אבחון ומענה מותאם אישית. כלומר, המלצות התזונה משתנות לפי מאפיינים אישיים שונים, ושיקולים כמו אקלים ואורח חיים. התזונה המקרוביוטית עשירה בדרך כלל בפחמימות מורכבות, כגון דגנים מלאים וירקות, ודלה בשומן ובמזון מעובד. היא מתייחסת לתוצרת עונתית מגידול מקומי, מזונות מותססים והמלצה על צורת עיבוד שונה למזון בהתאם לאדם.

לתזונה זו יתרונות בריאותיים רבים, ונרשמה הצלחה רבה בהפחתת דלקות וסיכון במחלות כרוניות, שיפור תפקוד חיסוני, סיכון מופחת למחלות לב, שיפור העיכול, ירידה במשקל ואיזון הורמונלי.

ד"ר מירה ניאזוב

מטפלת בכירה בתזונה מקרוביוטית בישראל

ד"ר מירה ניאזוב, מבכירי המטפלים בתזונה מקרוביוטית בישראל, בעלת יותר מ-50 שנות ניסיון ברפואה מערבית. החלה את דרכה כרופאה בבית חולים בעיר הולדתה שבאוזבקיסטן ולאחר עלייתה ארצה – גם בישראל. לפני 30 שנה למדה רפואה סינית ומקרוביוטיקה. ד"ר ניאזוב מאז מטפלת בקליניקה ברמלה בעזרת דיקור, שינוי תזונתי מקרוביוטי והרבה חוכמת הדורות. הבנותיה העמוקות לגבי אנרגיות הבריאה בשילוב אנרגטיקה של המזון הביאו אותה להצלחות רבות בתחום הטיפול ובנית קורסים מעמיקים בנושא. מחברת הספר "סוד הריפוי בתזונה לפי חוכמת הדורות".

ד"ר מירה ניאזוב

על הקורס

בקורס נלמדים בצורה ייחודית סוגים רבים של מזונות והאנרגטיקה שלהם, בהתבסס על רעיון התזונה המקרוביוטית. יסודות מהרפואה הסינית (יין ויאנג, 5 האלמנטים), והתפיסות שכל אדם שונה בבסיסו, ולכל מזון אנרגטיקה ייחודית לו, שלובים לאורך הקורס.

הידע מבוסס על מעל 40 שנות ניסיון טיפולי של ד"ר מירה ניאזוב, וקליניקה פעילה בתחום, ותומך במתן כלים פרקטיים ותוצאות קליניות, ומהווה גשר בין התיאוריה למעשה. 

מירה סיימה ללמד ולהעביר את הידע, אך בעקבות בקשה ייחודית מהנכד שלה, היא החליטה לפתוח מחזור אחרון בהחלט, שמכנס בתוכו את הידע העצום שנצבר. לאור כל זאת החלטנו לצלם את הקורס ולשמר את הידע לדורות הבאים.

הקורס מתחלק על שלוש שנות לימוד, בכל שנה 30 מפגשים. משך כל מפגש כשלוש שעות.

תכנים

​לאורך כלל הקורס משולבים סיפורי מקרה רבים, וכן שיטות יישומיות בעיבוד מזון.​

חמש האנרגיות:

  • רוח​

  • חום

  • לחות

  • יובש

  • קור

  • מזון הוא מידע

  • חוק יין ויאנג

  • מרחב

  • ציר הבריאה והיצירה

  • ציר החיים

  • זמן

  • היחסים בין חמשת היסודות

  • אבחנה הוליסטית

  • התאמה אנרגטית בין מזון לאדם

צוות

Cirtrus Leaves

אור סובג 

אנרגטיקה של מזונות.

WhatsApp Image 2023-11-29 at 22_edited_e

דניאל היימן

מטפל ברפואה סינית, תזונה מקרוביוטית והומאופתיה. מטפל בשיטות ה-tcm, גזעים וענפים תורת המסלולים על פי ג'פרי יואן.

Image by Mockup Graphics

סיגל תבור

מלמדת ומנחה בישול מקרוביוטי, ובעלת קייטרינג מקרוביוטי ייחודי. עובדת מעל 25 שנה

בצמוד לד”ר ניאזוב.

WhatsApp Image 2023-11-26 at 13.50.52.jpeg

עלי מלץ

מטפלת ברפואה סינית עתיקה ובתזונה מקרוביוטית על-פי שיטתה של ד”ר ניאזוב. 

שיעור לדוגמה

תלמידים מספרים  

bottom of page