מהי בלוטת התריס
ומה קורה כשהיא יוצאת מאיזון?
בלוטת התריס היא בלוטה אנדוקרינית- כלומר בלוטה המפרישה הורמונים- הנמצאת בחלקו הקדמי עליון של הצוואר, וצורתה כשל פרפר. הורמון התריס אחראי על תהליכים מטבוליים רבים בגוף. הבלוטה יכולה לצאת מאיזון באחד משני כיוונים- להכנס ליתר פעילות או לתת פעילות. הסיבה הנפוצה ביותר לתת פעילות היא מחלה אוטואימונית בשם השימוטו, והנפוצה ביותר ליתר פעילות היא מחלה אוטואימונית בשם גרייבס. המקרה השכיח ביותר הוא תת פעילות של הבלוטה, אשר לרוב סובלות ממנו נשים. במצב זה תהיה פגיעה והאטה של תהליכים מטבוליים רבים, והתסמינים הם מגוונים וביניהם עייפות, עצירות, יובש בעור ונשירת שיער, דיכאון ומצב רוח ירוד. מנגד- יתר פעילות תגרום להאצה של תהליכים מטבוליים, וגם מצב זה הוא מצב קשה הדורש טיפול.
טיפול בבלוטת התריס
חוסר האיזון מתגלה בדרך כלל בבדיקת דם פשוטה. גם הטיפול התרופתי לתת פעילות הוא יחסית פשוט- מתן הורמון סינתטי המחליף את ההורמון שהבלוטה מייצרת. טיפול ביתר פעילות של הבלוטה הוא מעט מורכב יותר, במצבים קשים בדרך כלל יתבצע הרס של הבלוטה והפסקת פעילות שלה, כך שלמעשה המטופל נכנס למצב של תת פעילות ואז אפשר לאזן את רמת ההורמונים באמצעות ההורמון הסינתטי. נטילת התרופה דורשת ניטור ואיזון עדין, וכל שינוי בחיים כגון ירידה או עלייה במשקל יכול לגרור צורך בשינוי המינון.
רפואה סינית לטיפול בבלוטת התריס
על פי הרפואה הסינית, בלוטת התריס הנה חלק ממערכת העיכול, וקשורה קשר הדוק לטחול- לבלב ולתהליכי טרנספורמציה וייצור צ'י בגוף. תהליכי עיכול וטרנספורמציה של מזון מקושרים לאנרגיית היאנג- העיכול דורש אנרגיה של חום ותנועה. יתר פעילות של הבלוטה יאובחן כעודף יחסי של יאנג, ותת פעילות יאובחן כחוסר יאנג. בנוסף לכך צריך כמובן להבין מהם הגורמים הנוספים בחיי המטופלת, לדוגמא האם מדובר במצב גנטי- שמערב על פי הרפואה הסינית גם את הכליות, או שהמחלה החלה בעקבות טראומה או שינוי גדול בחיים. צריך להבין מהם ההשלכות של חסר היאנג המתמשך- האם יש גם לחות, האם יש חוסר דם, אם המטופלת מאוזנת עם תרופות- שמכניסות יאנג לגוף- אולי יש גם חום בנוסף לחוסר יאנג שהוא מצב של קור. אפשר להגיע לטיפול גם במצב של נטילת תרופות כיוון שהתרופות אינן מעלימות את כל התסמינים, ועדיין יש מקום לתמיכה בגוף ובאנרגיית היאנג.
טיפול בצמחי מרפא לתת פעילות של בלוטת התריס
בקליניקה שלי אני משתמש הרבה פעמים במצבי תת פעילות בפורמולה bu zhong yi qi tang. כאן ניתן לקרוא יותר על פעילות הפורמולה. הקשר שלה לבלוטת התריס מגיע מהקשר לעיכול ולטחול-לבלב, ולאנרגיית היאנג הבלתי מאוזנת. באופן כללי במקרים של מטופלות שמגיעות אלי עם חוסר איזון הורמונלי, הן יקבלו טיפול בדיקור והמלצות לתזונה כמו כל מטופל שמגיע לקליניקה, אך לב הטיפול מבחינתי במקרים הללו הוא צמחי המרפא. לצמחים יש יכולת לאזן את המערכת ההורמונלית, וזהו טיפול שניתן באופן רציף על ידי נטילת הצמחים בכל יום, בשונה מדיקור שמתבצע בדרך כלל פעם בשבוע או פעם בשבועיים.
רפואה סינית תל אביב
אז בין אם אובחנת מזמן עם תת פעילות של בלוטת התריס, את נוטלת תרופות אך עדיין לא מרגישה במיטבך, בין אם רק עכשיו גילית שבדיקות הדם שלך לא מאוזנות ואת מתלבטת כיצד לפעול, ובין אם את או אתה סובלים מתסמינים של יתר פעילות של הבלוטה ומקווים להימנע מהשבתה שלה- אני מזמין אתכם לטיפול, אבחון והתאמת צמחים למצב הייחודי שלכם. ניתן לקבוע איתי פגישה כאן באתר, הטיפולים מתקיימים בתל אביב ובמקומות נוספים בארץ בתיאום מראש.